BIZAR. Man pest ex door bed en lingerie vol met DIT ongedierte te leggen

Een man uit Vilvoorde heeft zijn ex-partner op een bizarre manier gepest. De man, die stiekem getrouwd was, bleef zijn minnares lastigvallen toen die het uitmaakte. Op een dag ging hij echter nog een stap verder.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

De 55-jarige man had tussen juni 2018 en 2019 een relatie met een 54-jarige vrouw uit Geel, schrijft Het Nieuwsblad. De vrouw kwam er echter achter dat de man al 25 jaar getrouwd was en twee kinderen had, waarna ze de relatie verbrak. Maar de Vilvoordenaar bleef haar nadien lastigvallen.

Op een dag had de man een bijzonder creatief idee om zijn ex het leven zuur te maken. Hij drong haar woning binnen en legde haar bed vol nesten met eikenprocessierupsen, alsook tussen haar lingerie. De processierups heeft brandharen die bij contact met de huid of met de slijmvliezen een ontstekingsreactie kunnen teweegbrengen: in het minst erge geval betekent dat jeuk, maar een allergische reactie kan levensbedreigend zijn. De vrouw en haar moeder, die samen thuiskwamen na een ingreep in het ziekenhuis, reageerden beiden allergisch op de rupsen, maar konden het gelukkig nog navertellen. Eind 2019 besloot de vrouw klacht neer te leggen tegen de vijftiger.

Gevangenisstraf

Tijdens een huiszoeking bij de man vond de politie nog verboden wapens en munitie. Ook bleek dat hij eerder al een vorige ex had lastiggevallen. De correctionele rechtbank in Turnhout legde de man een gevangenisstraf van achttien maanden met probatie-uitstel op voor zijn gedrag, en drie maanden met uitstel voor het verboden wapenbezit. De man moet tevens in behandeling gaan voor zijn psychische- en agressieproblemen.