BIZAR. Man snakt zó hard naar vliegtuigmaaltijden, dat hij ze thuis klaarmaakt

Door de vliegrestricties wegens corona kan luchtvaartgeek Nik Sennhauser minder vliegen, en het gemis is groot. Om de pijn te verzachten probeert hij een deel van de vliegervaring thuis te reconstrueren: de boordmaaltijden, waar de man uit Glasgow zó zot van is omdat hij ze associeert met zijn favoriete hobby.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Voor corona uitbrak spendeerde Nik uren op het internet, op zoek naar de beste deals voor vliegtuigvakanties. Hij is zó dol op luchthavens en alles wat erbij komt kijken dat hij soms een intercontinentale vlucht boekt, louter om op zijn bestemming kreef te eten en te pootjebaden, alvorens weer het vliegtuig op te stappen terug naar huis. Dat vertelde de man aan BBC Radio Scotland.

«Luchtvaart was een deel van mijn leven voor corona toesloeg», klinkt het. Naar eigen zeggen zijn de vliegtuigmaaltijden één van de dingen die hij het meeste mist aan vliegen. «Ik groeide op al pendelend tussen Thailand en Oostenrijk en heb dus een groot deel van mijn jeugd in luchthavens en vliegtuigen gespendeerd. Mijn vader werkte in Thailand voor een multinational, en ik ging naar school in Oostenrijk. Ik nam elke vrij moment het vliegtuig naar Bangkok om mijn vader te zien.»

Foto’s van vliegtuigmaaltijden

«Op het vliegtuig at ik zonder erbij na te denken. Thuis dwong mijn moeder me om groenten te eten.» Aan boord werd Nik in de watten gelegd met driegangenmenu’s. «Ik vond dat fascinerend», zegt hij op de radio. «Het was entertainment voor mij.»

Sinds de coronapandemie kan Nik steeds minder vliegen. «Toen ik op een zondag worsten, eieren en hash browns aan het klaarmaken was, viel het me op dat mijn bord leek op een vliegtuigmaal.» Hij werd vervolgens geïnspireerd om de boordmaaltijden waar hij zo naar snakt, opnieuw te creëren op zijn bord. Hij doet dat op basis van foto’s van vliegtuigmaaltijden, die hij nam op zijn reizen in Europa, Azië en de VS. Hij kocht authentieke vliegtuigparafernalia zoals bestek en glazen op het internet en bereidt nu elke zondag vliegtuigmaaltijden voor zichzelf en zijn echtgenoot Graham.