BIZAR. Man wil niet dat buur Wifi steelt en legt zo het hele stedelijke netwerk plat

Je buren die je Wifi-netwerk gebruiken, het is ons allemaal weleens overkomen. En laten we eerlijk zijn, we hebben ook allemaal weleens het netwerk van een ander gebruikt omdat dat net goed uitkwam. Vervelend is het natuurlijk wel, maar een Fransman uit de stad Clermont-Ferrand reageerde wellicht een beetje te heftig op het gebeuren.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

De man was het namelijk beu dat zijn buren alsmaar op zijn Wifi-netwerk zaten en schakelde daarom het harde geschut in. Hij kocht een signaalverstoorder die hij vervolgens verstopte in zijn tv-meubel en inschakelde tegen zijn Wifi-stelende buren. Maar zij waren niet de enigen die de gevolgen voelden.

Gevaar

De verstoorder zorgde er namelijk voor dat grote delen van het netwerk in en rond Clermont-Ferrand plat lagen. Zowel Wifi, 4G, radio als mobiel bereik raakten verstoord. Het duurde een tijdje vooraleer de schuldige werd gevonden, maar eens de stoorzender was gelokaliseerd, stormde een speciale gewapende brigade het appartementsgebouw binnen. De man zelf was op dat moment niet thuis, maar bekende later de feiten. Hij riskeert nu zes maanden cel en een boete van 30.000 euro omdat de signaalverstoorder een gevaar betekende voor de lokale veiligheid.