BIZAR. Serveerster ontslagen nadat ze fooi van meer dan 4.000 dollar krijgt

In de Amerikaanse stad Bentonville, in de staat Arkansas, is een serveerster ontslagen nadat ze een enorm grote fooi dollar had gekregen. Haar baas eiste dat het bedrag gesplitst werd tussen alle medewerkers van het restaurant, waarop de tipgever het geld terugeiste.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Ryan Brandt en een andere ober kregen samen een fooi van 4.400 dollar na een feestje van 40 man in het restaurant Oven and Tap. Iedere gast dacht dat hun fooi rechtstreeks naar de twee obers zou gaan, en er werd door iedereen 100 dollar fooi gegeven.

«We wisten dat obers hard zijn getroffen door de coronacrisis en we wilden iets terugdoe»”, zegt een van de gasten. Maar de baas van Ryan en haar collega eiste vervolgens dat het geld gedeeld zou worden met de andere medewerkers, ook al waren Ryan en haar collega de enige twee die gewerkt hadden op het feestje. Volgens Ryan was het de eerste keer dat dit van haar verwacht werd. «Ik zou maar 20% van de fooi overhouden», zei ze tegen CBS 5.

Ontslag

De organisator van het feestje kwam dit niet veel later te weten en eiste het geld terug, waarop hij 2.200 dollar rechtstreeks aan Ryan gaf. De volgende dag kreeg ze haar C4. «Ze ontsloegen me via de telefoon, en dat terwijl ik al 3,5 jaar voor hen werkte. Het brak mijn hart. Vooral omdat ik ervanuit ging dat ik niets fout heb gedaan.»

In een mededeling liet de eigenaar van het restaurant weten dat hij de aantijgingen ontkent en dat hij Ryan heeft ontslagen omwille van een andere reden.