BIZAR. Universiteitsprofessor die ontslagen werd na masturberen in Zoom-les vecht zijn ontslag aan

Een professor van de prestigieuze Amerikaanse Fordham University in New York vecht zijn ontslag aan nadat hij beschuldigd werd van masturberen tijdens een Zoom-les. Zijn tegenargument: door zijn erectiestoornis is masturberen «haast onmogelijk».

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

De studente die de video opnam, Andrea Morin, heeft de universiteit eveneens aangeklaagd: zij kreeg te maken met vergeldingsacties nadat ze het bewuste filmpje, dat op 10 september 2020 is opgenomen tijdens een Zoom-les, aangaf.

Volgens de aanklacht leek de 68-jarige Howard Robinson te masturberen voor zijn webcam. «Vrijwel onmogelijk», werpt de man op, omdat hij met een erectiestoornis en een laag testosteronniveau zou kampen. Volgens Morin was de professor voor zijn camera aan het trillen en zwaar aan het ademen, terwijl hij ‘oh fuck yeah’ zei. Dat gebeurde tijdens een onderbreking van de les. De studente had haar camera uit staan omdat ze ziek was. Ze nam het incident op met haar telefoon en maakte dezelfde dag nog melding van het voorval.

Vergrote prostaat

Robinson verklaarde zijn gedrag door te stellen dat hij ten tijde van het voorval problemen had bij het urineren door een vergrote prostaat. Hij beweert dat hij niet aan het masturberen was op de bewuste video, maar zich inspande om zijn plas in te houden als gevolg van een medisch probleem. Tegelijk was hij een e-mail aan het schrijven, gericht aan zijn studenten.

De man vecht zijn ontslag nu aan: hij wil zijn positie bij de universiteit terug. Hij noemt het onderzoek naar het incident «gebrekkig» en zou geen kans gehad hebben om zich te verdedigen.

Morin slaagde overigens niet voor het vak dat de professor gaf – haar enige onvoldoende dat academiejaar – waardoor ze niet kon afstuderen in mei 2021. Doordat haar afstuderen uitgesteld werd misliep ze een salarisverhoging op het werk, zo staat te lezen in de aanklacht.