BIZAR. Vrouw had zes dates per week om op eten te besparen: «Ik heb twee jaar lang geen boodschappen gekocht» (video)

Vivian Tu, op TikTok bekend als @YourRichBff, ging in de zomer van 2021 viraal met een video waarin ze beweerde dat ze jarenlang meerdere dates per week had om te besparen op boodschappen. Nu licht ze haar merkwaardige besparingstechniek toe in het online magazine Elite Daily.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Vivian Tu, op TikTok bekend als @YourRichBFF, onthulde in 2021 op TikTok dat ze jarenlang wekelijks tot zes dates had, zodat ze geen boodschappen hoefde te betalen: «Tussen 2016-2018 heb ik niet één keer boodschappen gekocht. Waarschijnlijk bespaarde ik ongeveer 150 dollar per week», schreef ze bij haar video.

In een interview dat vorige week verscheen op Elite Daily gaf de nu 28-jarige Tu aan haar 2,3 miljoen volgers toe dat de video «voor de grap» was gemaakt en dat ze «niet alleen voor het eten op date ging». Naar eigen zeggen was ze aan het daten geslagen om vrienden en relaties te zoeken toen ze naar New York City verhuisde, maar al snel besefte ze dat daten ook een manier is om gratis eten te scoren. «Ik kan (waarschijnlijk) gratis naar een leuk tapasrestaurant gaan, of ik kan mijn eigen geld uitgeven aan eten in de supermarkt dat ik nog moet bereiden. En het zal waarschijnlijk niet zo goed smaken.»

‘Girl boss’

Tu voegde eraan toe dat ze weliswaar 95.000 dollar per jaar verdiende, maar dat haar woonkosten «erg hoog» waren omdat ze in de dure wijk Hell's Kitchen in New York woonde. «De supermarkt het dichtst bij mijn appartement was ongelooflijk duur, dus daar winkelde ik niet graag. (…) In plaats daarvan nam ik de metro naar Trader Joe’s en kocht alles wat ik kon dragen.»

Door op date te gaan bespaarde ze ongeveer «50 tot 100 dollar per week», een bedrag dat ze besteedde aan «dingen als sparen, investeren en een zwarte tas van Prada om mijn haveloze Longchamptas te vervangen.»

Terwijl sommigen op TikTok haar tot ‘girl boss’ kronen, noemen anderen de strategie van de vrouw ‘borderline onethisch’. Een reactie bestempelde het als «toxische vrouwelijkheid». En hoewel ze nu beseft dat er betere strategieën zijn om geld te besparen, heeft Tu geen spijt. «Op het einde van de rit is het nog steeds een win: je kunt zeggen dat je ergens uit eten bent geweest, lekker hebt gegeten en een nieuwe connectie hebt gemaakt – of in ieder geval je small talk hebt geoefend.»