BIZAR. Vrouw moet zich voor rechter verantwoorden voor seks met haar hond

Een vrouw uit Dublin moet voor de rechtbank verschijnen op beschuldiging van bestialiteit: ze zou in haar woning in december 2019 seks gehad hebben met haar rottweiler, zo bericht de Ierse krant Irish Mirror.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

De 29-jarige vrouw nam het Kamasutra-standje ‘doggy’ wel heel letterlijk, en overtrad zo de Ierse wetgeving. Toen de autoriteiten er lucht van kregen, werd ze aangeklaagd.

Gisteren vond een eerste hoorzitting plaats voor de rechtbank. De vrouw, die van een uitkering leeft, moest niet fysiek aanwezig zijn door de geldende coronarestricties. Ze liet zich vertegenwoordigen door haar advocaat.

Tijdens de hoorzitting werden geen details over de aanklacht vrijgegeven. De rechtszaak start pas echt in september, zodat de aanklager voldoende bewijsmateriaal kan vergaren om de aanklacht hard te maken.

Publicatierestricties

De advocaat vroeg uitdrukkelijk om publicatierestricties in te voeren bij de mediaberichtgeving over de zaak. Volgens hem heeft zijn cliënt niet noodzakelijk recht op die bescherming maar, zo betoogde hij, de publicatie van haar naam zou «moeilijkheden» met zich kunnen meebrengen. De media-aandacht zou het verdere verloop van de zaak kunnen beïnvloeden, klinkt het. «Het zou haar recht op een fair proces schaden.»

De rechter nam het verzoek in beraad. Ze oordeelde wel al dat de identiteit van de beklaagde momenteel niet bekendgemaakt mag worden, al is dat een tijdelijk bevel dat van kracht is tot de volgende hoorzitting.