BIZAR. «Werknemers van Microsoft sliepen in datacenters tijdens lockdown»

Tijdens de piek van de coronapandemie sliepen werknemers van de Amerikaanse multinational Microsoft in datacenters van het bedrijf, zo verklaarde een bestuurder. Het gaat om werkkrachten in landen waar een strenge lockdown van kracht was.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Terwijl veel bedrijven het telewerken invoerden tijdens de pandemie, moesten sommige werknemers noodgedwongen op de werkvloer blijven werken, omdat ze hun werk niet thuis konden uitvoeren. Dat was het geval voor een aantal werknemers die werkzaam zijn in de datacenters van Microsoft. Zij onderhouden de servers voor online diensten als Microsoft Teams, alsook openbare clouds voor applicaties van derden.

Vrees voor wegblokkades

Kristen Roby Dimlow, die een topfunctie bekleedt binnen de Amerikaanse multinational, vertelde volgens CBS in een gesprek met analitici van de Amerikaanse grootbank Morgan Stanley dat ze «ongelooflijke verhalen hoorde over mensen die overnachtten in datacenters». «In sommige landen was een strenge lockdown van kracht, en dus kozen onze eigen werknemers ervoor om te overnachten in het datacenter, omdat ze een wegblokkade vreesden op weg naar huis», aldus Roby Dimlow.

Datacenters zijn niet gemaakt om er te overnachten. De gangpaden kunnen warm worden door de servers die warmte afgeven, en tegelijk kan het er koud zijn door de air conditioning die moet vermijden dat de machines oververhit geraken.