Bodybuildster mag vliegtuig niet op wegens «te naakte» outfit: «Belachelijk, het is 2021» (foto)

De Turkse professionele bodybuildster Deniz Saypinar is de toegang tot een vliegtuig van American Airlines ontzegd wegens haar te «naakte» outfit. «Ik verdien het niet om behandeld te worden als de ergste persoon ter wereld omdat ik een korte short draagt», klinkt het verontwaardigd.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Online redactie
Leestijd 2 min.

Deniz Saypinar is een succesvolle bodybuildster die als eerste Turkse een officiële International Federation of Bodybuilding and Fitness (IFBB)-status kreeg in haar thuisland. Recent verkaste ze naar de Verenigde Staten om haar dromen voluit te kunnen najagen, maar ook daar loopt niet alles van een leien dakje. De 29-jarige Turkse wilde van Texas naar Miami vliegen met American Airlines, maar werd volgens haar tegengehouden door de vliegtuigmaatschappij. «Het is 2021 en je hebt een dresscode nodig voor het vliegtuig, als je een vrouw bent. Ze vonden mij te ‘naakt’. Sommige gezinnen zouden er volgens hen aanstoot aan kunnen nemen», deed Saypinar haar beklag op Instagram.

«Maar ik ben niet naakt», verzekerde ze haar meer dan een miljoen volgers. «Ik draag graag kledingstukken die mijn vormen accentueren. Maar het is nooit mijn bedoeling om te choqueren. Ik ben volwassen en beschaafd genoeg om te weten wat wel en niet door de beugel kan.» Om haar punt te bewijzen, deelde ze een foto van de bewuste outfit. Ze draagt een kort shortje met rond haar middel een witte trui gebonden en een kort, bruin topje. «Wat scheidt ons nog van beesten als we niet eens onze meest primitieve impulsen kunnen beheersen? Ik ben een professionele atlete, maar nu moet ik hier tot morgenochtend wachten op het volgende vliegtuig. Ik voel me beledigd.»

Haar grote schare fans treedt haar bij. «Belachelijk, het is 2021» en «Leer de maatschappij om vrouwen te respecteren, in plaats van vrouwen te zeggen wat ze moeten doen of wat ze moeten dragen.»

In de New York Post reageerde American Airlines als volgt op het incident: «Zoals vermeld in de vervoersvoorwaarden, moeten alle klanten zich gepast kleden en aanstootgevende kleding is niet toegestaan aan boord van onze vluchten. De klant werd op de hoogte gebracht van ons beleid en werd omgeboekt op een volgende vlucht. De klant is sindsdien in Miami aangekomen.»