Britse elite-agent bekent 24 verkrachtingen

Een Londense agent die werkte voor een elite-eenheid heeft bekend dat hij twaalf vrouwen over de periode van 2003 tot 2020 in totaal 24 keer heeft verkracht. In totaal bekende hij zelfs 49 misdrijven tegen de vrouwen.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

De intussen 48-jarige David Carrick werd gearresteerd in oktober 2021. Hij was lid van de eenheid van de Metropolitan Police (Met) die verantwoordelijk is voor de bescherming van het parlement en diplomatieke missies in de hoofdstad.

Gedurende 17 jaar, tussen 2003 en 2020 sloeg hij toe. Negen keer werd melding gemaakt van zijn wangedrag bij de Met. Hij werd tot tweemaal toe gescreend door de Met en nadien zelfs gepromoveerd tot een eenheid die zorg draagt over de beveiliging van overheidsgebouwen en ambassades.

Bekentenissen

Tijdens een rechtszaak in Londen vier verkrachtingen toe, naast 20 andere die hij in december al had bekend. In totaal bekende hij 49 misdrijven, waaronder 24 verkrachtingen, tegen de 12 vrouwen. Hij pleitte ook schuldig aan negen aanrandingen, twee pogingen tot verkrachting en drie ontvoeringen.

«Dit is een van de meest schokkende zaken die het openbaar ministerie heeft moeten behandelen waarbij een politieagent in functie betrokken was», zei Jaswant Narwal, de hoofdaanklager van het openbaar ministerie. «De omvang van zijn misdaden is ontstellend,» voegde ze eraan toe.

Manipulatief

«Carrick was overtuigend, maar ook ongelooflijk manipulatief. Bij een eerste ontmoeting, charmeerde hij de slachtoffers. En hij gebruikte vaak zijn positie als politieagent om te voorkomen dat ze wegliepen of hem aangaven, door te suggereren dat het hun woord tegen het zijne zou zijn en dat ze niet zouden worden geloofd», aldus Narwal.

Op 6 februari komt de rechtbank met haar oordeel. Verwacht wordt dat er nog slachtoffers zich zullen melden.

The Met heeft excuses aangeboden voor de nalatigheid inzake Carrick.