Burenruzie over stinkende voeten leidt tot vechtpartij

Het parket Halle-Vilvoorde heeft een werkstraf van 80 uur gevorderd tegen een dertiger uit Dilbeek die zijn buurvrouw zou aangevallen hebben en geslagen hebben met een stuk hout. Aanleiding voor het incident waren de onwelriekende voeten van de buurvrouw. Volgens de dertiger had hij zijn buurvrouw weliswaar aan de deur gezet maar was die laatste als eerste agressief geworden.

door
Belga
Leestijd 2 min.

Het incident deed zich voor op 25 oktober 2021 in een appartementencomplex met sociale woningen in Dilbeek. Dertiger S.C. had zijn buurvrouw op bezoek omdat bij die laatste de elektriciteit niet werkte.

Stuk hout

«Dat gebeurde wel meer en S.C. had al meermaals opmerkingen gemaakt over de stinkende voeten van zijn buurvrouw», zei het parket. «Die dag was er opnieuw een probleem met de voeten en S.C. vroeg zijn buurvrouw te vertrekken. Toen die dat niet snel genoeg deed, heeft S.C. haar verschillende malen met de vuist geslagen. Het slachtoffer vluchtte de gang op en probeerde zich te verweren met een brandblusser, maar S.C. sloeg haar met een stuk hout in het gezicht.»

Gebroken neus

Volgens het parket en de burgerlijke partij liep het slachtoffer daarbij twee gebroken tanden en een gebroken neus op, en was er een operatie nodig om die weer recht te zetten.

«Mijn cliënt heeft zijn buurvrouw die dag inderdaad aan de deur gezet omdat die haar schoenen had uitgedaan, hoewel mijn cliënt duidelijk had gevraagd dat niet te doen», pleitte meester Katrien Steenhaut voor S.C. «Maar hij heeft haar daarbij niet geslagen. Het was pas toen de buurvrouw een brandblusser nam en daarmee zijn deur begon te beschadigen, dat het tot een discussie en een vechtpartij is gekomen.»

Neusoperatie

De verdediging betwistte ook dat de neusoperatie het gevolg was van de vechtpartij, en pleitte voor een werkstraf of een celstraf met probatie-uitstel. Het vonnis valt op 14 februari.