China bestempelt games als «spirituele opium»

Chinese staatsmedia hebben een aanval geopend op de computerspellensector in het land. De krant Economic Daily had het over «spirituele opium» en «elektronische drugs». Het grootste Chinese technologiebedrijf Tencent dook 11 procent lager op de beurs.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Beleggers lijken te vrezen dat Peking na e-commerce, taxidiensten en online onderwijs nu ook online entertainment harder wil aanpakken. Naast Tencent kregen ook game-ontwikkelaars NetEase en XD klappen op de beurs.

Internetverslaving

Economic Daily, verbonden aan het staatspersagentschap Xinhua, citeerde een student die zei dat zijn klasgenoten het spel ‘Honor of Kings’ van Tencent acht uur per dag spelen. «Internetverslaving komt vaak voor bij minderjarigen en videospellen hebben een niet te verwaarlozen impact op hun ontwikkeling», aldus de krant.

Officieel mogen Chinese jongeren onder 18 jaar geen online games spelen tussen 22 en 8 uur, maar die wetgeving wordt massaal omzeild. Tencent beloofde intussen al om de speeltijd voor minderjarigen verder te beperken: tot een uur per dag op weekdagen en twee uur op vakantie- en feestdagen. Het wil ook aankopen in spellen verbieden onder 12 jaar.