Daarom steek je je boek best eerst een nachtje in de vriezer

Fans van de serie ‘Friends’ weten het wel: Joey stopt zijn boek weleens in de vriezer, wanneer het hem allemaal wat te veel wordt. Hoewel ons dat altijd absurd in de oren klonk, blijkt dat zijn idee zo gek nog niet was. Je boek in de diepvriezer steken zou namelijk inderdaad aan te raden zijn, zij het om hele andere redenen dan een te spannend plot.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Hoewel je een boek uiteraard nieuw kan kopen, is het ook één van de makkelijkste voorwerpen om tweedehands te scoren. En al helemaal als het niet gaat om een erg recente publicatie. Ideaal om de planeet een beetje te ontlasten en om wat minder geld aan je leeshobby kwijt te zijn. Het enige nadeel? Zo’n tweedehands boek kan zomaar ongewenste bacteriën bevatten en die ben je liever kwijt dan rijk.

Zorgeloos leesplezier

Om van die bacteriën en andere viezigheid af te komen, is het allereerst een goed idee om de cover schoon te maken en te ontsmetten. Oppervlakkig vuil haal je eraf met wat allesreiniger en een vaatdoekje dat je nadien meteen in de wasmand gooit en vervolgens ontsmet je de omslag met wat alcohol. Let natuurlijk wel op met oude uitgaves, want die zou je op die manier kunnen beschadigen. Nadien kan je je boek ook nog 24 uur in de diepvriezer steken, onthult boekenwinkeluitbater James Fraser in een interview met Well&Good. Door je boek in een afgesloten plastic zak in de vriezer te doen, maak je volgens hem komaf met een groot aantal bacteriën zodat je nadien onbezorgd kan lezen in je tweedehands aankoop.