Deze zwarte doos moet het einde van de samenleving vastleggen

Het einde van de samenleving zoals we die nu kennen. Het is een gegeven waar we liever niet bij stilstaan, maar hoe je het ook draait of keert: ooit moet het ervan komen. Hoe of wanneer het gaat gebeuren, blijft voorlopig nog een vraagteken, maar wetenschappers zijn al volop aan het nadenken over wat er daarna komt.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Hoe kwam onze samenleving ten val? Wat hield ons bezig? Hoe warm werd het op Aarde? Welke waarden droegen we hoog in het vaandel? Het zijn allemaal vragen die samenlevingen die na ons komen zouden kunnen hebben en dus werd het tijd om die info ergens op te slaan.

Huis in Tasmanië

Om dat te doen, sloeg het bedrijf Clemenger BBDO de handen in elkaar met enkele wetenschappers van de universiteit van Tasmanië om een soort zwarte doos te ontwerpen. Net zoals bij een vliegtuigcrash zullen zij die na ons komen alle info over de ‘crash van de mensheid’ op het apparaat terug kunnen vinden. De zogenaamde zwarte doos moet in de loop van 2022 geïnstalleerd worden op een granietvlakte in Tasmanië en zal zo’n tien meter groot zijn. Wetenschappers schatten dat de doos na zo’n 30 à 50 jaar z’n maximale opslagcapaciteit bereikt zal hebben en zijn dus al op zoek naar een volgende oplossing.