DIT is de oudste hond ter wereld

Gino de chihuahua is de oudste hond ter wereld. Hij mocht al 22 keer kaarsjes uitblazen en vestigt daarmee een record. Het record werd vastgesteld door Guinness World Records.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Zijn baasje, de Amerikaan Alex Wolf, haalde Gino in 2002 in huis toen hij twee jaar oud was. Alex redde de viervoeter uit een asiel en sindsdien zijn de twee onafscheidelijk. «Ik ben zo blij dat ik hem geadopteerd heb toen ik nog studeerde. He’s the best», zegt Alex aan Today. «Ik wou eerst een grotere hond adopteren, maar het was liefde op het eerste gezicht met Gino.»

Schattig

Maar hoe komt het dat Gino al zo oud is geworden? Wat is het geheim? «Gino krijgt heel veel liefde, maar ik denk dat hij gewoon een sterke hond is. Hij heeft wel wat last van ouderdomskwaaltjes, maar hij is nog steeds in goede gezondheid. En Gino blijft natuurlijk heel erg schattig, ondanks zijn leeftijd!», lacht Alex.

Om de oudste hond allertijden te worden, moet Gino nog even volhouden. Die eer gaat naar Blue, een hond die 29 jaar oud werd en stierf in 1939.