Dit eetbare mondmasker is dé hype in Japan (video)

Hoewel de coronafdelingen in de ziekenhuizen leeglopen en de bevrijding in zicht is, zijn we nog niet verlost van de mondmaskers. Waarom het nuttige dan niet aan het aangename koppelen?, dachten ze in Japan. Alle hippe vogels lopen er tegenwordig rond met de ‘Mask Pan’, een eetbaar mondmasker gemaakt van meloenbrood.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

In Japan kan je corona te lijf gaan met een eetbaar mondmasker. De ‘Mask Pan’ bestaat uit meloenbrood, een zoet en zacht brood. Het brood dankt zijn naam aan de vorm. De korst bestaat uit blokjes, die doen denken aan een gesneden meloen.

Na gebruik kan je het masker in principe gewoon opeten of in de compostbak zwieren, want het is net als elk brood biologisch afbreekbaar.

Maar kan het brood wel dienst doen als volwaardig mondmasker? Blijkbaar werd de ‘Mask Pan’ uitgebreid getest door experten en biedt het evenveel bescherming als een klassiek masker! Maar als je in België graag met een pistolet of rozijnenkoek voor je mond wil rondlopen, willen we je graag op andere ideeën brengen.