In dit Franse dorp kan je betaald worden om taart te proeven

Ben jij een zoetekauw in hart en nieren? Sla je steevast het voorgerecht over om toch maar voldoende ruimte te hebben voor een dessert? En ben je ervan overtuigd dat je die kennis van zaken ook kan omzetten in woorden? Dan hebben we de ideale job gevonden voor jou.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Het gebeurt niet elke dag dat je je passie kan omvormen tot een (tijdelijke) job. Toch is dat precies wat je als liefhebber van de zoete zonde kan doen in het Franse dorpje Pégomas in het departement Alpes-Maritimes. Diëtiste Fanny Schies is er namelijk op zoek naar zestig proefpersonen die hun smaakpapillen willen uitlenen voor een opmerkelijk experiment.

Patisserie zonder suiker

Schies heeft als doelstelling om lekkere patisserie te maken, maar dan zonder geraffineerde suikers. Dessertjes waarin de smaak van fruit, cacao en andere ingrediënten centraal staat. Hoe zoet de gerechten zullen zijn, weten we dus niet zeker, maar een straf zal het alvast niet zijn. Geïnteresseerden moeten ouder zijn dan 18 en zich tussen half september en half oktober tien ochtenden vrij kunnen maken. In ruil krijgen de testpersonen 200 euro - niet veel, maar het gratis eten is wat ons betreft een grote bonus. Wie zich kandidaat wil stellen, kan dat via contact@lateliermey.com.