Doodverklaarde man beweegt plots in vriezer van mortuarium: «Het is een mirakel!»

Een Indiase man die doodverklaard werd na een ongeluk met een motorfiets blijkt toch nog te leven. Zijn familie ontdekte dat toen ze hem bezochten in het mortuarium.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Srikesh Kumar werd onlangs aangereden door een motorfiets in Moradabad, een stad op 160 kilometer van de metropool Delhi. Hij werd naar het ziekenhuis gevoerd, waar hij door de dokters doodverklaard werd.

De volgende ochtend werd het levenloze lichaam van de 40-jarige man in een vriezer van het mortuarium gelegd. Hij lag daar al zeven uur in tot zijn familie langskwam om de papieren te tekenen voor de autopsie.

Ademen

Zijn schoonzus Madhu Bala merkte echter op dat hij nog bewoog. «Hij is helemaal niet dood!», schreeuwde ze. «Hoe kan dit? Kijk, hij wil iets zeggen, hij ademt», klonk het. Kumar werd opnieuw naar het ziekenhuis gebracht, waar hij momenteel verzorgd wordt. Zijn toestand zou aan het verbeteren zijn, hoewel hij volgens zijn schoonzus «nog niet bij bewustzijn is». «We gaan een klacht indienen wegens nalatigheid aangezien de dokters hem bijna doodden door hem in een vriezer te leggen», aldus de schoonzus.

Zeer zeldzaam

De hoofdarts bevestigt het bizarre incident. «We hadden de patiënt rond 3 uur ’s nachts nog meerdere keren gecontroleerd op een hartslag, maar die was er niet. Vervolgens werd hij doodverklaard, maar ’s morgens werd hij alsnog levend aangetroffen. Onze prioriteit is nu om zijn leven te redden. Dit komt bijna nooit voor. Dan kan je niet over nalatigheid spreken», lezen we in Daily Star.