Droomjob alert! Sprookjesachtig Brits natuurdomein Snowdonia zoekt na 40 jaar nieuwe ‘Lone Ranger’

Voor het eerst in veertig jaar zoekt het nationaal park Snowdonia, een bergachtig gebied in het noorden van Wales, naar een nieuwe hoofdwachter. De vorige, de 60-jarige Andrew Roberts, zet een punt achter zijn lange carrière.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Een droombaan met een jaarsalaris van 30.000 pond (34.405 euro) is vrijgekomen, omdat de ‘Lone Ranger’ na bijna veertig jaar met pensioen gaat. De baan bij het Ysbyty Estate in Snowdonia werd tot voor kort uitgevoerd door zestiger Andrew Roberts, de langst dienende hoofdwachter in Wales. In vier decennia plantte Roberts twee eikenbossen op het domein en zag hij zijn 7.000 bomen volwassen worden. Voor Roberts’ pensioneringsfeest kwamen meer dan dertig boeren bijeen in het dorpshuis van Ysbyty Ifan om herinneringen op te halen aan vroeger.

Lone Ranger

Roberts begon in april 1983 op het afgelegen natuurdomein van 20.000 hectare te werken als assistent-boswachter en legde in zijn eentje een Keltisch regenwoud aan. De afgelopen jaren zorgde hij voor 29 Welshe bergpony's die de heuvels begrazen en kreeg hij de bijnaam ‘Lone Ranger’ nadat hij in 2016 een paard had gekocht. De National Trust is nu op zoek naar iemand die Roberts’ taken kan overnemen.

Trystan Edwards, general manager voor Snowdonia bij National Trust Cymru, maakt reclame voor de job: «Deze functie is een fantastische kans voor iemand die een inspirerende leider en een gepassioneerde, ervaren natuurbeschermer is. Je zult je team van rangers leiden en ondersteunen bij praktisch onderhoud en instandhoudingswerk op het landgoed; van omheiningen en droge stenen muren tot boomveiligheid, het planten van bomen en veenlandherstel. We zoeken een menselijk persoon met een hart voor de Ysbyty-gemeenschap, en je zult ons beschermingswerk delen met een breed scala aan mensen door middel van evenementen, begeleide wandelingen en meer.»

Snowdonia geldt als één van de mooiste nationale parken van het Verenigd Koninkrijk, zoals deze beelden bewijzen:

WTF

meer WTF