Elon Musk laat Donald Trump opnieuw toe op Twitter

Elon Musk, de nieuwe baas van Twitter, heeft voormalig Amerikaans president Donald Trump weer toegelaten op het sociaalnetwerkplatform. De Republikein werd van het sociale medium verbannen nadat zijn aanhangers op 6 januari 2021 het Capitool bestormden.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

«Het volk heeft gesproken. Trump zal opnieuw worden toegelaten», twitterde de miljardair na afloop van een peiling onder de Twitteraars. Meer dan de 15 miljoen gebruikers van de berichtendienst vulden de peiling in en daarvan stemde uiteindelijk 51,8% voor de terugkeer van de ex-president op het platform.

Enkele minuten na de boodschap van Musk was het account van Trump opnieuw zichtbaar. Het laatste bericht dateert van 8 januari 2021. De teller van het aantal volgers van Trump lijkt te zijn gereset, maar in de nacht van zaterdag op zondag rond 3 uur Belgische tijd hadden er zich alweer ruim 1,6 miljoen volgers aangemeld.

Bestorming van het Capitool

De Republikein werd van het sociale medium verbannen nadat zijn aanhangers op 6 januari 2021 het Capitool bestormden. Die probeerden te voorkomen dat de uitslag van de presidentsverkiezingen, die door Joe Biden waren gewonnen, werd bekrachtigd. In mei dit jaar verwierp een rechter in San Francisco nog de claim van zijn advocaten dat het verbod in strijd was met de vrijheid van meningsuiting.

Truth Social

Trump had meer dan tachtig miljoen volgers op Twitter. Op zijn eigen sociale netwerk Truth Social zijn het er slechts een paar miljoen en dat platform kampt bovendien met financiële problemen.