Eng! Walvis springt uit water en knalt op boot (video)

De passagiers van een bootje aan de kust van het Amerikaanse Massachusetts hebben de schrik van hun leven beleefd toen een enorme bultrugwalvis vanuit het water op de boeg van hun boot sprong. Er vielen gelukkig geen gewonden.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Het zijn schrikwekkende beelden die een getuige kon maken: in Plymouth, een stadje aan de kust van Massachusetts, springt een bultrugwalvis plots uit het water en knalt die op een bootje. Het enorme beest landt gelukkige voornamelijk op de boeg en niet op de stuurhut, waar de aanwezige passagiers wellicht vreesden voor hun leven. Op de video is te zien hoe de boeg van het bootje door het gewicht van de walvis even onder water belandt, maar meteen nadien terug boven de oppervlakte veert.

Als bij wonder geraakte er niemand gewond en had het bootje slechts lichte schade. «Het was gestoord», vertelt een getuige aan NBC Boston. «Ik zag de boot in de lucht vliegen. Ik kon m’n ogen niet geloven toen ik zag dat het ding nog kon drijven.» Het stadsbestuur van Plymouth maande na het incident aan tot voorzichtigheid: «Zulke ontmoetingen gevaarlijk kunnen zijn voor zowel boten als walvissen», klinkt het.