Flessenpost uit Japan na 37 jaar aangespoeld in Hawaï: «We hadden dit nooit verwacht»

Een 9-jarig meisje heeft in juni op het strand in Hawaï een fles met een briefje gevonden dat 37 jaar eerder vanuit Japan was verstuurd door een middelbare school om onderzoek te doen naar zeestromingen. De afstand tussen Hawaï en de Japanse kust is zo’n 6.000 kilometer.

door
Belga
Leestijd 1 min.

Tussen 1984 en 1985 heeft de middelbare school 750 van deze berichten per flessenpost verstuurd, meldt de Japanse krant The Mainichi. Er werden in de afgelopen decennia 17 flessen gevonden in verschillende uithoeken van de wereld, onder meer aan de Amerikaanse westkust. De laatste keer dat een van de berichten werd gevonden was bijna twintig jaar geleden, in 2002.

Op de briefjes stonden Japanse, Engelse en Portugese instructies met het verzoek om contact op te nemen met de middelbare school. Abbie Graham, het 9-jarige meisje dat de fles op een rotsachtig strand vond, maakte een tekening van sushi en haar zus en stuurde deze met de flessenpost begin september naar de Japanse school. Aan lokale media vertelde zij dat ze hoopt «vaker flessenpost te vinden», schrijft The Guardian.

Nostalgie

«We hadden nooit verwacht dat er 37 jaar later nog een fles gevonden zou worden», vertelde de directeur van de middelbare school die verrast werd door het nieuws. «Dit brengt nostalgische herinneringen op aan mijn tijd op school», zei een 54-jarige inwoner van Japan die destijds betrokken was bij het project.