HARTVERWARMEND. Redders vinden huilende baby-luiaard, maar herenigen hem met moeder (video)

In een video die nu al kansmaakt op de titel van ‘Schattigste Video van 2022’ is te zien hoe een reddingsteam een baby-luiaard opnieuw samenbrengt met de moeder. Ze hadden de baby eerder huilend en alleen teruggevonden, nadat het uit de boom viel. Dankzij de redders kon de moeder haar kind snel weer in haar armen sluiten. Opgelet: de beelden zullen je hartje vertrappelen.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

«We zijn verheugd om te melden dat we erin sloegen om deze moeder met haar drievingerige babyluiaard te herenigen», kondigt het reddingsteam van het Jaguar Rescue Center in Costa Rica aan. «Op 10 mei had een van onze leden de baby al huilend op de grond nabij het strand gevonden. Hij zag de moeder in de boom zitten, maar ze was al terug naar het bladerdak aan het klimmen», leggen ze uit.

Ze brachten de baby in eerste instantie naar een dierenarts, om te controleren of de luiaard gezond was en geen verwondingen had. Gelukkig was er fysiek niets te merken aan het beestje.

Harten smelten

Tijd dus om zijn mentale wonden te helen en hem bij zijn mama terug te brengen. Daarvoor gebruikten de redders een audio-opname van het gehuil van de luiaard. Zo konden ze de aandacht van de moeder trekken. Het is een methode die het team nu al enkele jaren gebruikt en doorgaans succesvol is. «Daarna wachtten we geduldig tot de mama naar beneden klom voor haar baby.»

Op de beelden is te zien hoe het team de baby omhoog houdt, en de moeder vervolgens haar kindje vastpakt en met haar ene arm de boom vasthoudt, en met de andere een dikke knuffel geeft aan haar ontredderde luiaardje. «Onze harten smelten iedere keer als we de reünie van een moeder en haar kind zien», klinkt het bij het Jaguar Rescue Center.