Heeft een drone het monster van Loch Ness gefilmd? (video)

Er zijn opnieuw beelden opgedoken waarvan Nessiebelievers geloven dat je er het monster van Loch Ness op kunt ontwaren. Het was een 54-jarige YouTube-vlogger die dronebeelden online zette van zijn kanoavontuur op het Schotse meer. Pas toen een alerte kijker een gigantische schaduw ontdekte in de video, begon het de vlogger de dagen dat hij misschien wel het monster op camera vastgelegd had.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Richard Mavor zette 1 september de beelden online van zijn peddeltocht voor het goede doel op Loch Ness. Of dat dacht hij toch. De opvallend grote schaduw die waar te nemen valt op de dronebeelden van het meer doen vermoeden dat hij meer dan alleen zijn sportieve avontuur in beeld bracht.

Steve Bates ontdekte de onverklaarbare vorm in het water en schreef in een reactie op de video «de rimpelingen op het water lijken op Nessie», waarop Mavor antwoordde: «Dat moet trucage zijn van het licht/water.»

De Nessie Award

Toch bleef Nessie door zijn hoofd spoken, vertelde Mavor aan The Post: «Ik moest enkele keren heen- en terugspoelen.» Hij had geen drijfhout in het water gezien of andere grote objecten die de schaduw zouden kunnen verklaren. «Dat bracht me in verwarring. Het gebeurde op binnenwater. Het afval dat meedrijft door de stroming is niet hetzelfde zoals bij de getijden aan de kust. Er spoelen wel dingen aan op een meer, maar nooit iets van deze omvang.»

Al vanaf de zesde eeuw beweren mensen dat ze het monster van Loch Ness gezien hebben op het meer. Ook vandaag is de mythe nog lang niet uitgestorven. Zo had ook Mavor een knuffeldier van Nessie mee als mascotte op zijn kanoreis: «We noemden het de ‘Nessie Award’ en gaven het knuffelbeest aan de persoon die zichzelf het meest belachelijk gemaakt had die dag.»

Ook toen hij de dronebeelden nam, had Mavor de Nessieknuffel bij: «Misschien wou de echte Nessie het knuffeltje van dichterbij bekijken.»