Het beste uitzicht in SpaceX’s ruimteschip Crew Dragon heb je vanop... toilet

Hoewel ruimtereizen lang weggelegd waren voor professionele astronauten, komt daar binnenkort veranderin in. In de nabije toekomst zullen wellicht steeds meer ‘stervelingen’ de kans hebben om een tripje naar de ruimte te maken. Jeff Bezos doet het ons al voor op 20 juli in de vorm van een drie minuten durende civiele ruimtereis en in september is het de beurt aan Crew Dragon, het ruimteschip van SpaceX.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

SpaceX werd in 2002 opgericht door Elon Musk met als doel om de kolonisatie van Mars mogelijk te maken. Sindsdien is er heel wat gebeurd en in september staat er dan eindelijk een bemande civiele vlucht op het programma.

360° uitzicht

Aan boord bevindt zich onder andere Jared Isaacman. De miljardair is tevens piloot en zal in september de leiding hebben over de zogenaamde Inspiration4, de ruimtemissie met de Crew Dragon. Hoewel het grootste deel van de werking van het ruimteschip geheim wordt gehouden, is er toch al één pittig detail waar we meer over kunnen vertellen: het toilet. Dat zal zich namelijk in de neus van het schip bevinden en zal toiletgangers een onvergetelijk zicht op de ruimte bieden. Terwijl ze hun blaas en/of darmen ledigen, zullen de ruimtereizigers vanuit het kleinste kamertje een zicht van 360° graden hebben op onder andere de Aarde dankzij de glazen koepel die zich daar bevindt. Op verdere details is het nog even wachten, maar een ding is zeker, de ervaring belooft onvergetelijk te worden voor de gelukkige deelnemers.