Het f-woord is officieel niet meer schokkend op de werkvloer

Een rechter in Groot-Brittanië oordeelde dat de f-bom droppen op het werk niet meer schokkerend is.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Zinnen als "I don't give a f**k" zijn nu "vrij alledaags" en hebben niet langer de "schokkende betekenis" die ze ooit hadden.

Gebrek aan betekenis

Arbeidsrechter Andrew Gumbiti-Zimuto oordeelde dat dergelijke scheldwoorden een "gebrek aan betekenis" hebben. Zijn opmerkingen kwamen toen hij een zaak voorzat over een accountmanager die klaagde dat haar baas vloekte tijdens een 'gespannen' vergadering.

Hasmita Dadhania heeft SAP (UK), een softwareontwikkelingsbedrijf, aangeklaagd wegens onredelijk ontslag en discriminatie.

Kleineren

De 61-jarige beweerde dat Bruce Pell, sales manager voor de dienstensector, haar «kleineerde» en onnodig micromanagement toepaste. Tijdens een hoorzitting in Reading werd verteld dat de twee een deal bespraken toen hij de 'F-bom' liet vallen.

Niet onbeleefd

Pell ontkende de opmerking te hebben gemaakt, maar rechter Gumbiti-Zimuto zei dat zelfs als hij dat deed het niet onbeleefd was.

Alledaags

De rechter zei: «Wij vinden mevrouw Dadhania een geloofwaardige getuige en vinden het niet aannemelijk dat zij dit heeft verzonnen. Maar de woorden die zouden zijn gebruikt zijn naar onze mening vrij alledaags en hebben niet de schokkende waarde die ze in een andere tijd zouden hebben gehad.»