Hond veroorzaakt per ongeluk brand in huis: «Oh mijn God, zo akelig!» (video)

Op beelden is te zien hoe een hond per ongeluk het gasfornuis aanzet en er bijgevolg brand ontstaat. Gelukkig was zijn baasje thuis en liep het allemaal goed af.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Een ongeluk is snel gebeurd. Dat bewijzen deze camerabeelden uit Everett, een plaats in de Amerikaanse staat Pennsylvania. Een hond, een husky die luistert naar de naam Panda, was even alleen in de keuken en zag een pizzadoos op de gaskookplaat liggen.

Blussen

Hij kon zijn nieuwsgierigheid niet bedwingen, sprong recht en raakte daarbij een knop waardoor het gasvuur aan ging en de pizzadoos begon te branden. Panda wist niet wat er gebeurde en keek verbaasd toe. Gelukkig ging het rookalarm snel af en kon de vrouw des huizes, die even in de kelder was, het brandje blussen met water van de kraan.

Bezorgdheid

De beelden boezemen wel wat angst in bij heel wat kijkers. «Eén van de redenen om NOOIT brandbare dingen in de buurt van een fornuis te laten liggen», «Oh mijn God, zo akelig!», «Hij wandelde weg en dacht bij zichzelf: ‘verdorie, dit komt niet goed’», «Zo opgelucht dat niemand gewond raakte», en «Wow, dat had veel slechter kunnen aflopen», wordt er onder meer gereageerd.