Huwelijksaanzoek tijdens oudejaarsavond gaat viraal: «Meest gênante moment dat ik ooit heb meegemaakt» (video)

Beelden van een huwelijksaanzoek in Hawaï zijn viraal gegaan omdat heel wat mensen hun bedenkingen hebben bij de reactie van de vrouw. «Publieke aanzoeken zijn zo fout», klinkt het.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Het tafereel speelde zich af tijdens oudejaarsavond op een dakterras in Hawaï. Op een bepaald moment neemt de man in kwestie een microfoon vast en roept hij zijn vriendin naar voren. Hij legt uit dat hij haar doodgraag ziet en dat ze de liefde van zijn leven is. Vervolgens stelt hij haar dé vraag terwijl hij een verlovingsring omhooghoudt. Na een lange stilte verduidelijkt de man dat het om een eenvoudige ‘ja’ of ‘nee’ gaat. Schoorvoetend neemt de vrouw de microfoon in haar handen en antwoordt ze ‘ja’ op een vragende toon. Niet veel later zien we het koppel kibbelen over iets.

Manipulatief

De video werd al meer dan 4 miljoen keer bekeken en zorgt voor behoorlijk wat vragen. «Dit is het meest gênante moment dat ik ooit heb meegemaakt», schrijft de TikTokster die de beelden deelt erbij. «Zei ze ‘ja’ om hem niet publiekelijk te vernederen? Om achteraf onder vier ogen de ring terug te geven?», reageert iemand anders. «Op het einde van de video hoor je haar zeggen: ‘Waarom zou je zoiets doen?’», «Zo awkward!», «Publieke aanzoeken zijn zo fout. Ze zijn enorm manipulatief en dwingend omdat het publiek van je verwacht om ‘ja’ te zeggen», en «Ik denk dat ze overrompeld was en verlegen. Niet iedereen wil in het midden van de belangstelling staan omdat ze er zenuwachtig van worden», klinkt het nog in de reacties.

Duidelijkheid

Een nichtje van de vrouw in kwestie neemt echter alle twijfels weg. «Hopelijk ziet iedereen deze reactie. Ze zei ‘ja’ en ze was gewoon gechoqueerd. Ze zijn nog steeds samen», klinkt het.