IEUW. ‘Mensenhaar’ komt uit 100-jarig graf piepen (video)

Een man in de Verenigde Staten deed op een kerkhof een ontdekking die een stevige voedingsbodem vormt voor heel wat nachtmerries. Toen een 37-jarige man een 100-jarig graf van dichterbij bekeek, vond hij namelijk een hele bos haar dat vanonder een steen vandaan kwam.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Halloween kwam vroeg dit jaar voor Joel Morrison. In de Zuid-Amerikaanse staat Sacramento dacht hij een rustig bezoekje te brengen aan het Saint Joseph’s-Kerkhof, maar dat was buiten een harige verrassing gerekend.

Hij filmde het gehele voorval: «Dus we liepen rond op het kerkhof en ik heb iets heel erg f****** ranzig gezien», waarop hij meermaals al vloekend zijn verbazing uitdrukt over het gevonden haar in het grafzerk: «dat is f***** haar, what in the f***!?»

Een nest van haar

Of dat het daadwerkelijk over mensenhaar gaat, en niet over een enscenering, is nog maar de vraag. Sommige reacties op de video geven enkele mogelijke verklaringen voor het fenomeen. Iemand zegt dat mensenhaar «naar boven kan komen, zeker na overstromingen en regen. Dat kan het lichaam helaas opnieuw naar boven brengen.» Andere beweren dat het gewoon een pruik is die daar gelegd werd om bezoekers schrik aan te jagen.

Volgens de New York Post gelooft Morrison zelf dat de hele grote boom dichtbij het graf er voor iets tussen zit: «de wortels van de boom groeiden tot in het graf, waardoor het lichaam omhoog geduwd werd en het graf opende.»

«Toen het graf eenmaal open was, hadden eekhoorns en knaagdieren vrij spel om binnen en buiten te gaan», speculeert hij. «Het lijkt erop dat ze een nest probeerden te maken van mensenhaar.»

Hij zegt dat hij het haar nu laat onderzoeken door een lijkschouwer om uit te pluizen of het al dan niet over menselijk haar gaat.