Indrukwekkend of creepy? Gigantische kat miauwt naar voorbijgangers in Tokio (video)

De oostelijke ingang aan het station van Shinjuki, Tokio heeft er sinds kort een nieuwe bewoner bij. Een gigantische kat miauwt er naar nietsvermoedende voorbijgangers, doet dutjes, maar wekt vooral veel ontzag op.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Treinreizigers die uit het station van Shinjuki in Tokio komen, schrikken zich wellicht een hoedje wanneer een gigantische kat plots vanuit de hemel naar hen miauwt. De tricolore viervoeter lijkt angstaanjagend echt, maar is in werkelijkheid een indrukwekkende 3D-creatie. De kat verschijnt - tussen de reclameboodschappen door - van 7 uur ’s ochtends tot 1 uur ’s nachts op het gigantische 4K-scherm, en volgt daarbij ook een eigen routine. In de ochtend houdt het beest zich nog relatief koest, maar in de namiddag staat ze luidkeels te miauwen. ‘s Avonds legt de 3D-kat haar kopje op haar pootjes voor een tripje richting dromenland.

Het indrukwekkende staaltje technologie wordt pas op 12 juli officieel gelanceerd, maar heeft al enkele testuitzendingen achter de rug. De reacties daarop waren alvast lovend, zo leren enthousiaste Twitteraars.

Livestream

Wie geen tripje naar Tokio gepland heeft, kan gelukkig op een andere manier van het virtuele poezenbeest genieten. Cross Space, een van de bedrijven achter het reclamebord, heeft er namelijk een livestream van gelanceerd. Het bedrijf waarschuwt echter wel dat de hoek van waaruit je de display bekijkt het 3D-effect kan verminderen.