Influencer in fitness aangesproken op outfit: «Sommige vrouwen vonden mijn legging aanstootgevend» (foto)

Een Amerikaanse TikTokster beleefde onlangs een nare ervaring in de fitness. Ze kreeg te horen dat sommige vrouwen zich ongemakkelijk voelden bij haar outfit. «Ik wil er nooit meer naartoe», zucht ze.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Kerry Rose Shwartz lijdt aan morfodysforie, een psychische aandoening waarbij ze een afwijkend - meestal negatief - beeld heeft van haar lichaam. Ze was dan ook erg opgelucht toen ze een fitness vond waar enkel vrouwen toegelaten waren. «Ik was daar echt op mijn gemak. Het veranderde mijn leven», vertelt ze in een video op TikTok.

Schaamte

Op een bepaald moment gebeurde er echter iets heel pijnlijks. «Een werkneemster van de fitness sprak me aan en zei dat enkele vrouwen zich ongemakkelijk voelden door mijn legging. Die was volgens hen ‘afleidend’ en ‘aanstootgevend’. Ik was eerst verbaasd en gechoqueerd, maar nadien voelde ik schaamte, ook al zou dat niet moeten. Het was zo pijnlijk dat ik nooit meer naar die fitness wil gaan», vertelt ze.

Steun

Ze polste naar de mening van haar volgers, die haar stuk voor stuk een hart onder de riem steken. «Fitnesseigenaar hier. Er is niets mis met jouw outfit. Ze zijn gewoon onzeker over zichzelf», «Die vrouwen zijn gewoon jaloers. Er bestaat geen broek waar ik aanstoot aan neem. Je ziet er fantastisch uit», «Er is absoluut niets mis met wat je aanhebt», «Het gaat gewoon om hun onzekerheid. Laat ze maar praten. Je ziet er perfect uit», en «Zoek een nieuwe fitness zonder zedenpolitie», wordt er gereageerd.