Influencer geeft borstvoeding aan zoontje van 5 jaar: «Nee, daar is niets mis mee» (foto)

Een Australische moeder geeft haar twee kinderen - 5 en 2 jaar - nog steeds borstvoeding. Ze merkt dat sommige mensen dat vreemd vinden. «We zijn een normaal gezin dat doet wat voor ons het beste werkt», verduidelijkt ze.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Lauren McLeod heeft twee prachtige kinderen: Bowie (5) en Tigerlily (2). Ze geeft beide kinderen van in het begin borstvoeding en doet dat nog steeds, ook al is Bowie ‘al’ 5 jaar oud. Ze kreeg echter al vaak kritiek op het feit dat ze haar 5-jarige kind nog borstvoeding geeft, maar daar trekt ze zich niets van aan en ze legt uit dat haar kinderen ook nog andere voeding krijgen.

Volledig normaal

De 29-jarige influencer vindt het jammer dat ze zich steeds moet verantwoorden voor haar keuze. «Nee, we zijn geen gek gezin. We zijn een normaal gezin dat doet wat voor ons het beste werkt. Er is niets mis mee en het is totaal niet seksueel ofzo», schrijft ze op Instagram. Ze benadrukt tevens dat borstvoeding erg veel voordelen heeft, ook op latere leeftijd. Zo helpen de antistoffen het immuunsysteem van het kindje te versterken, zorgt het voor troost als ze zich slecht voelen en creëert het een hechte band met mama.

Herkenbaar

De meeste volgers zijn erg dankbaar dat ze er zo openhartig over praat en sommigen vinden haar verhaal herkenbaar. «Zo mooi om te zien», «Ik haat het wanneer mensen ervan uitgaan dat ze enkel van de borstvoeding leven en niets anders eten of drinken», en «Ik krijg ook steeds vaker vreemde blikken als ik mijn 4-jarig kind borstvoeding geef. Ik probeer de reacties te negeren, maar soms is dat niet makkelijk, zeker niet als je echtgenoot je daarin niet steunt», lezen we in de reacties.