Kermisattractie slaat op hol en dreigt in rivier te vallen, voorbijgangers schieten te hulp (video)

In het Amerikaanse Michigan is een kermisattractie op hol geslagen. De inzittenden kwamen er met dank aan moedige passanten met de schrik vanaf.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Op sociale mediabeelden is te zien hoe de attractie het ‘vliegend tapijt’ op het National Cherry Festival in Traverse City, in de Amerikaanse staat Michigan, bruusk heen en weer beweegt. Een alerte voorbijganger ziet wat er gaande is en schiet meteen te hulp door de railing vast te houden en het gevaarte met zijn gewicht tegen te houden. Kort nadien volgen andere passanten zijn voorbeeld. Met z’n allen konden ze vermijden hoe de attractie achterover dreigde te vallen, recht de achterliggende rivier in.

De attractie hield gelukkig snel halt, maar volgens ooggetuigen bleven de veiligheidsbeugels ook na stilstand nog even geblokkeerd. Toen de inzittenden zich eindelijk konden bevrijden, vielen ze elkaar opgelucht in de armen. Er vielen geen gewonden, maar volgens de directrice van het festival mogen ze van geluk spreken. «Dit soort attracties wordt dagelijks geïnspecteerd. Mijn dank gaat uit naar het personeel en de toevallige voorbijgangers, zij hebben bliksemsnel gereageerd», klinkt het.

Het ‘vliegend tapijt’ werd na het incident meteen afgebroken en ter inspectie naar de fabriek gestuurd.