Kourtney Kardashian gaat door het stof na lancering vitaminesnoepjes voor «lekkere» vagina: «Absoluut onethisch»

De Amerikaanse realityster Kourtney Kardashian zet kwaad bloed met het promoten van haar nieuwe ‘vaginagummy’ bij haar miljoenen fans: «Gewoon weer een vaginale zwendel» en «onethisch», klinkt het bij criticasters.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

De zus van Khloé en Kim Kardashian lanceerde ‘Lemme’ deze week op Instagram en moedigde haar volgers aan om «je vagina de traktatie te geven die het verdient». Artsen oordelen echter dat het supplement onnodig is. Een gynaecoloog noemt het nieuwe wellnessproduct van Kardashian zelfs «een zwendel».

Maandagavond deelde Kardashian op Instagram een promovideo voor het product. «Je vagina gaat dit geweldig vinden... Maak kennis met Lemme Purr: onze nieuwe vaginale gezondheidsgummy», staat in het bijschrift. Gummy supplementen, soms gummy vitaminen genoemd, zijn voedingssupplementen in de vorm van gummysnoepjes. Ze worden als lekkerder ervaren dan andere, meer klassieke vitaminesupplementen, maar kunnen leiden tot overmatige suikerinname.

«Vaginale gezondheid is zo'n belangrijk onderdeel van het algehele welzijn van een vrouw (en er wordt niet genoeg over gesproken) en daarom zijn we zo enthousiast om dit te lanceren! Geef je vagina de traktatie die het verdient (en maak er een traktatie van). Je weet wat ze zeggen: je bent wat je eet.»

«Blokkeren. Negeren.»

De post doet het product vervolgens uit de doeken: «We hebben echte ananas en vitamine C gecombineerd met de kracht van klinisch onderzochte SNZ 1969™ probiotica, om de vaginale gezondheid en pH-waarden te bekomen die frisheid en smaak genereren.»

De reacties op de post zijn op z’n zachtst gezegd gemengd, gaande van sceptisch tot kwaad: «Ik heb een gynaecoloog nodig om me te vertellen dat dit product deugt», reageert een voorzichtige gebruiker. Een ander schrijft: «Dit is belachelijk. Een vagina hoort niet zoet te ruiken of te smaken. Als dat wel zo is, is er iets mis. Laat je niet vangen door deze onzin!» Nog een ander neemt geen blad voor de mond: «Omg dit is absoluut onethisch en onnodig.»

Dr. Jen Gunter, gynaecoloog en auteur van ‘The Vagina Bible’, deelde een lange reactie op Kardashians product en beschuldigde de ster van vrouwenhaat en het promoten van een zwendel. «Gewoon weer een vaginale zwendel, gebracht door het ambitieuze Kardashian-imperium», liet de arts aan haar Instagramvolgers weten. «Blokkeren. Negeren. Ga niet in gesprek want dat voedt het algoritme», luidt haar advies. «Iedereen die suggereert dat je vagina niet fris is of een betere smaak nodig heeft, is een vrouwenhater en vreselijk persoon, en ja, dat geldt ook voor jou @kourtneykardash en je @lemme zwendel.»

«Als je denkt dat je een gezondheidsprobleem hebt, raadpleeg dan een expert, niet een Kardashian», klinkt het nog.