Lid van Queen’s guard brult naar toerist die zijn paard aanraakt: «Haar verdiende loon» (video)

Op TikTok verschijnen er opmerkelijke beelden van een razend lid van de Queen’s guard. Hij brult op een vrouw die het waagt om zijn paard aan te raken. De vrouw zegt «nooit nog terug te keren naar Londen». Online krijgt de soldaat een duwtje in de rug: «Het is het leger, niet Disneyland.»

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Iedereen kent het beelt van stijve soldaten met harige hoeden die stoïcijns op hun paard wachten voor het Buckingham Palace. De wissel van de wacht is dan ook een van de populairste toeristische attracties in Londen. De ceremoniële aflossing van de soldaten wordt dagelijks door duizenden mensen bezichtigd.

Daarom zijn er ook enkele regels die toeristen moeten volgen. De Britten nemen die traditie die de Britse defensie symboliseert namelijk erg serieus. De leden van de Queen’s Guard zijn bovendien ook volwaardige soldaten in functie. Toeristen mogen foto’s nemen van het spektakel en van de soldaten, maar met het nodige respect.

Vlucht

Zo is het niet de bedoeling om de paarden aan te raken. Een Britse vrouw deed dat wel, en werd ervoor stevig op de vingers getikt. «Blijf uit de buurt van de Queen’s guard en raak de teugels niet aan», schreeuwt de man. De vrouw, zichtbaar geschrokken, neemt razendsnel de benen.

De video werd gedeeld door het account @phigs op TikTok en werd al bijna vijf miljoen keer gedeeld. De video kreeg de titel: «Queen’s guard valt mijn stiefmoeder verbaal aan», het onderschrift leest dan weer: «We zullen nooit terugkeren naar Londen na dit incident.»

«Hij doet zijn job»

Toch kiezen slechts weinig mensen de kant van de stiefmoeder. De meesten wijzen er haar tenslotte op dat de soldaat simpelweg zijn job doet en dat de Queen nu eenmaal de grootste bescherming verdient. «Hij is deel van het leger, niet van Disneyland», schrijft iemand onder de video. «Je realiseert je toch dat zij de wacht houden en geen toeristische attractie zijn?», klinkt het. En ook: «Aangevallen? Ik had nog luider geschreeuwd in zijn plek.»