Maak kennis met Gunther VI, de rijkste hond ter wereld en spil van nieuwe Netflix-serie

Gunther VI, de ‘rijkste hond ter wereld’, krijgt zijn eigen documentairereeks op Netflix: ‘Gunther’s Millions’. De Duitse herder heeft een gerapporteerde nettowaarde van 400 miljoen dollar.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Het verhaal van Gunther VI, naar verluidt de rijkste hond ter wereld, is vanaf 1 februari het onderwerp in de nieuwe Netflix-docureeks ‘Gunther’s Millions’. De vierdelige serie onderzoekt hoe de hond zijn rijkdom vergaarde.

Gunther VI haalde in 2022 de krantenkoppen toen hij het herenhuis dat ooit aan Madonna had toebehoord verkocht voor 29 miljoen dollar. «Die hond leidt het meest uitbundige leven en heeft een glamoureuze entourage», vertelt regisseur Aurelien Leturgie aan Fox Business.

Naar verluidt zou de viervoeter zijn fortuin geërfd hebben van de Duitse gravin Karlotta Liebenstein, die haar geliefde zoon – ook Gunther genaamd – verloor aan zelfmoord. De edelvrouw, die geen erfgenamen of naaste familieleden had, richtte voor haar dood in 1992 een fonds op en liet haar hele fortuin van 80 miljoen dollar na aan haar harige metgezel. De hond – Gunther VI’s grootvader, Gunther III – werd toevertrouwd aan de goede vriend van haar overleden zoon, Maurizio Mian. De telg van een Italiaans farmabedrijf bouwde al snel een imperium op rond het geliefde huisdier.

Luxebeest

Er is echter geen bewijs dat de gravin ooit heeft bestaan. Sommige bronnen beweren dat er zelfs meer dan één Gunther is. «We hebben veel blootgelegd», aldus Leturgie. Volgens de filmmakers is Gunther VI niet alleen echt, de hond zou ook een glamoureus leven leiden in Italië. Naar verluidt wordt Gunther door verschillende verzorgers op z’n wenken bediend, eet hij gebakken steak met goudschilfers als avondeten, drinkt hij water uit flessen en bezoekt hij regelmatig een duur trimsalon zodat hij er altijd piekfijn uitziet voor de camera’s. Gunther wordt ook goed beschermd door een beveiligingsteam.

De viervoeter zou zo’n 400 miljoen dollar waard zijn en bezit villa’s in Italië, een Duits landgoed, eigendommen op de Bahama’s, privéjets en een jacht.