Man aangehouden op live televisie nadat zijn 4-jarige kleuter met geweer zwaait (video)

Een Amerikaanse man uit Indiana is aangehouden voor verwaarlozing. Een buurvrouw had de politie verwittigd nadat zijn vierjarige zoon in de gang van een appartementencomplex met een wapen speelde. De arrestatie van de vader werd live uitgezonden op televisie, tijdens ‘On Patrol: Live’.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

De tv-show toonde eerder nog de bewakingsbeelden waarop te zien is dat de kleuter met een wapen speelt en de trekker overhaalt. De buurvrouw Nicole Summers had ook al de politie gecontacteerd nadat de kleuter aan haar deur geklopt had en het wapen richtte op haar zoon. «Mijn zoon had de deur geopend en meteen weer dicht gedaan. Hij zei: er is een baby met een pistool. Ga hier weg, ga hier weg!», getuigde Summers aan de lokale zender WTHR.

Door het sleutelgat kon ze zien dat het niet om speelgoed ging. «Hij hield het wapen achter zijn rug en ik dacht: dat lijkt op een echt wapen. Mijn job is wapenverkoper, dus ik weet hoe een pistool eruit ziet.»

15 kogels

Op ‘On Patrol: Live’ is te zien hoe de 45-jarige vader Shane Osborne aanvankelijk nog ontkent dat hij wapens in huis heeft. Hij zou ook niet geweten hebben dat zijn zoon op de gang ronddwaalde. Wanneer de politie evenwel de bewakingsbeelden in handen krijgt, vallen ze opnieuw Osbornes appartement binnen. Daar vinden ze het wapen en arresteren ze hem. Er zaten 15 kogels in het wapen, maar gelukkig geen enkele in de ‘kamer’ van het pistool, waarin zich de eerstvolgende kogels bevinden die kunnen worden afgevuurd. Osborne zal moeten verschijnen voor de rechtbank voor verwaarlozing.