Man wordt afgewezen en klaagt vrouw aan voor «emotionele schade»

In Singapore heeft een man wel heel slecht kunnen verteren dat zijn avances niet positief beantwoord werden. Hij kloeg de vrouw aan voor het berokkenen van «emotioneel trauma.»

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Een man die romantisch werd afgewezen door een vrouw omdat ze hem als een vriend zag, heeft haar aangeklaagd voor het veroorzaken van «emotioneel trauma», waardoor de vrouw een tegenproces aanspande.

Miljoenen Ponden

De twee eisen miljoenen euros in schadevergoedingen van elkaar. De vrouw eist compensatie voor de kosten die ze moet maken om haar veilgheid te garanderen. De man eist een vergoeding voor de geleden ‘schade’ aan zijn reputatie.

De twee ontmoetten elkaar in 2016 en werden vrienden. Maar alles begon te veranderen rond september 2020 toen ze "niet meer op één lijn zaten over hoe ze hun relatie zagen", zei mevrouw Tan.

Misbruik van proces

De vrouw zei dat ze hem als een vriend zag, maar hij beschouwde haar als zijn «beste vriend». Mevrouw Tan had hem later gevraagd hun interacties te verminderen.

De man spande eerder al een zaak aan tegen haar en toen eiste hij 22.000 S$ aan schadevergoeding voor het schenden van een overeenkomst om hun relatie te verbeteren. Maar de rechtszaak werd verworpen door de rechtbank die het een misbruik van proces noemde.

Maar nu klaagt de man haar aan voor drie miljoen S$ oftewel ongeveer twee miljoen euro.