Meisje loopt onoplettend de straat op, maar bestuurder kan haar NET ontwijken: «Had geen tijd om te remmen» (video)

Op bloedstollende dashcambeelden is te zien hoe een jong meisje achteloos een drukke straat op loopt. Dat ze niet aangereden wordt heeft ze te danken aan de katachtige reflexen van een autobestuurder...

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Het schrikwekkende tafereel overkwam Kaine Jenkins, een 34-jarige leraar uit Melbourne. Op een bepaald moment ziet hij een volwassene en twee kinderen aan de kant van de weg. In een fractie van een seconde loopt één van de kinderen, een meisje, de straat op. Kaine kan haar gelukkig ontwijken, op een haar na.

Reflex

Toen hij de beelden achteraf bekeek, besefte hij pas helemaal hoeveel geluk het meisje en hij hadden. «Ik ben opgelucht dat het een video werd waarover gepraat kan worden in plaats van een levensveranderend moment voor alle betrokkenen. Ik wist dat er rechts van mij geen auto reed, dus mijn reflex om uit te wijken was veilig. Maar ik wilde ook niet te hard aan mijn stuur trekken opdat ik niet zou slippen. Ik heb zelfs niet geremd aangezien er niet voldoende afstand was om op tijd te stoppen», klinkt het.

Waarschuwing

In de reacties wordt er even verbaasd gereageerd, al hebben sommigen hun bedenkingen bij het gedrag van de ouder. «Je mag je jonge kinderen nooit op zichzelf de weg op laten gaan. Ik weet dat er een volwassene achter hen liep, maar dit was gevaarlijk!», «Rijden is het gevaarlijkste dat we elke dag doen. Het is bizar dat ouders hun kinderen daarover niet beter inlichten», en «Ik zie haar zelfs amper. Straf dat je haar niet raakte», klinkt het onder meer in de reacties.