Met dit stickerboek verzamel je geen voetballers, maar biersoorten

Verzamelen, voor de één is het ondenkbaar, de ander doet niets liever. Sommigen kiezen voor Pokémonkaarten, anderen voor postzegels en nog anderen zijn wel bekend met de populaire Panini-boeken. Daarmee kunnen sportliefhebbers plaatjes van voetballers verzamelen en netjes rangschikken.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Een bedrijf uit de Franse stad Lille heeft dat principe nu overgenomen, maar in plaats van voetballers kunnen geïnteresseerden bierprentjes verzamelen en netjes in het boek plakken.

Ruilen maar

Ideaal voor zij die hun verzamellust willen voeden én voor zij die graag wat meer te weten komen over de Franse bieren. Elke stickerplaats is namelijk voorzien van de nodige info over het bier of de brouwerij in kwestie. En door de kleurrijke vormgeving wordt dat alleen maar leuker. Het boek én de stickers kan je online kopen, maar ook in enkele cafés en brouwerijen. Eén pak bevat trouwens zes stickers, dus het kan even duren vooraleer je ze alle 220 hebt verzameld. En voor wie houdt van ruilen, zullen er trouwens ook ruilevents doorheen heel Frankrijk worden georganiseerd.