Moeder van bruid bekritiseerd wegens outfit: «Het lijkt wel lingerie!» (foto)

Er komen heel wat (gemengde) reacties op de kledingkeuze van de moeder van een Amerikaanse bruid. De ene associeert het met lingerie, de andere vindt het te hard op een trouwjurk lijken.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

De juiste outfit kiezen voor een trouw is niet alleen voor de bruid en de bruidegom een heuse opdracht. Je moet als gast bijvoorbeeld rekening houden met bepaalde ongeschreven wetten. Zo draag je best geen wit en is een heel opvallende plunje evenmin een veilige keuze.

Bedenkingen

Een Amerikaanse vrouw trok zich daar onlangs helemaal niets van aan toen haar dochter trouwde. Ze opteerde voor een witte korset-achtige jurk met ontblote schouders. Iemand deelde een foto ervan op Reddit, waar de meerderheid met gefronste wenkbrauwen reageert. «Geen goed idee. De stijl en kleur doet te veel denken aan een trouwkleed», «Ten eerste: het lijkt wel lingerie. Ten tweede: het is zo zilverachtig dat het bijna wit is. En ten derde: geen idee wat voor een huwelijk het is, maar het ziet er heel formeel uit», en «Zoiets zou enkel door de bruid gedragen mogen worden», lezen we onder meer.

Relativeren

Anderen reageren dan weer veel gematigder. «De bruid zal haar moeder wel geholpen hebben bij het zoeken. Als de bruid oké is met de outfit, dan zie ik er geen probleem in», en «Het is een beetje ‘te’, maar het kan wel werken als ook de bruid iets gelijkaardigs draagt», klinkt het ook.