Mysterieuze lichtgevende spiraal gespot boven Hawaï (video)

De Japanse Subarutelescoop heeft half januari een mysterieuze lichtgevende spiraal gespot in de nachtelijke hemel boven Hawaï. Het intrigerende verschijnsel roept veel vragen op, maar er is een logischere verklaring voor dan een buitenaards bezoekje.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Het ziet er bijzonder vreemd uit: plots verlicht iets de hemel, om dan in een soort golf en vervolgens in een roterende spiraal te veranderen. De Japanse Subarutelescoop kon het ongewone verschijnsel registreren op 18 januari rond half acht ‘s ochtends, boven de Mauna Kea vulkaan in Hawaï.

SpaceX-satelliet

Een lichtgevend object in de hemel doet meteen denken aan een UFO, maar de verklaring is allicht iets minder spannend dan het bezoek van aliens. Rond het tijdstip dat de spiraal zichtbaar was, had SpaceX net een satelliet de ruimte in gestuurd met behulp van een Falcon 9 raket, gelanceerd vanaf Cape Canaveral. Na eerdere lanceringen van dat soort Space X-satellieten werden ook al gelijkaardige lichtgevende vormen in de ruimte gespot. Volgens sommige online fora met expertise in de ruimte zou de spiraalvorm worden veroorzaakt door de uitstoot van brandstofresten.

In de originele tweet van de Subarutelescoop staat ook te lezen dat het verschijnsel waarschijnlijk iets te maken heeft met de lancering van een Space X-satelliet. Noch het Nationaal Astronomisch Observatorium van Japan, dat de telescoop beheert, noch Space X hebben die hypothese echter al bevestigd.