OEF. Radioactieve capsule teruggevonden in West-Australië

Na een dagenlange zoektocht hebben experts in West-Australië een verloren geraakte radioactieve capsule (ter grootte van een erwt) teruggevonden. De capsule was tijdens een transport van een vrachtwagen gevallen.

Foto AFP
door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Zoekteams vonden de minuscule en zeer gevaarlijke capsule ongeveer 50 kilometer ten zuiden van het afgelegen mijnstadje Newman. En dat is een hele opluchting, want iedereen die in de buurt van de capsule kwam, riskeerde kanker en/of huidschade.

View post on Twitter

De zilverkleurige capsule, die slechts enkele millimeters groot is, bevat een kleine hoeveelheid radioactief cesium-137 en was midden januari uit zijn container gevallen tijdens het transport van een mijn ten noorden van Newman naar een depot in de buurt van de stad Perth. Sindsdien zochten specialisten met man en macht de 1.400 kilometer lange route af met detectoren.

View post on Twitter

WTF

meer WTF

Spotlight

ZOVEEL procent van de Belgen eet minstens vier keer per week vlees

Meer dan de helft van de Belgen (56%) eet minstens vier keer per week vlees, inclusief gevogelte. De belangrijkste redenen daarvoor zijn de smaak en veelzijdigheid van vlees, de gewoonte om vlees te eten en de voedzaamheid van vlees. Dat blijkt uit een onderzoek van iVox, uitgevoerd in februari 2023 in opdracht van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM).

meer Spotlight