OEPS. Derde auto rijdt in zinkgat, ondanks erg zichtbare waarschuwingen: «Dit hou je niet voor mogelijk»

De agenten van de California Highway Patrol zijn het spuugzat. Al voor de derde keer op rij reed een auto zich klem in een zinkgat, ondanks dat er meerdere gevarendriehoeken het gat aankondigden. «Dit was 100% te voorkomen», schrijft het korps gefrustreerd op Facebook.

door
Redactie online
Leestijd 1 min.

Op twee weken tijd zijn maar liefst drie auto’s in een zinkgat beland op een straat in San Joaquin, in de Amerikaanse staat California. Het gat was ontstaan nadat een zware storm de staat trof in januari. Ondanks de verschillende borden met «overstroming» en «weg gesloten» op geschreven, reden de drie auto’s gezellig verder. Met alle gevolgen van dien.

De eerste auto reed al in het zinkgat enkele uren nadat het bord geplaatst werd. De tweede zonk er een week later in. «DIT KAN NIET WAAR ZIJN», schreef de California Highway Patrol toen op Facebook. «We hebben hier geen woorden voor. Waren er maar tekenen of barricades om dit te voorkomen...», klonk het bitter.

Driemaal is scheepsrecht?

Maar nu heeft de snelwegpolitie hun grenzen echt bereikt. Zaterdag reed een derde auto recht het gat in. Deze keer klinken ze bijna verslagen op Facebook: «Het is weeral gebeurd. Je houdt dit niet voor mogelijk. Dit was 100% te voorkomen. Hier zijn geen excuses voor. De borden zijn duidelijk, zichtbaar en onbelemmerd», schrijven ze.

Volgens het regionale tv-netwerk CBS Sacramento wordt het gat binnen de volgende weken gedicht.