OEPS. Dit is hoe vaak je je oortjes schoon zou moeten maken

Met draad, zonder draad, in-ear of niet... Oortjes komen tegenwoordig in alle mogelijke vormen en maten en we gebruiken ze vaak. Waar ze vroeger alleen van pas kwamen om muziek te luisteren, zijn we nu ook fervente podcastfans en voeren we onze telefoontjes liefst zonder handen. En uiteraard gaan onze oortjes overal mee naartoe, want je weet maar nooit wanneer ze van pas komen.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Dat intense gebruik zorgt er jammer genoeg ook voor dat die oortjes erg snel vuil worden. Niet alleen door oorsmeer, maar ook door het stof in je tas, op je bureau en noem maar op. Je hebt vast al vol walging naar één van de intense schoonmaakfilmpjes zitten kijken waar professionele schoonmakers een hele vuilnisbelt uit zo’n oortjes toveren.

Elke week

Degoutant, maar gelukkig kan je zulke scenario’s ook vermijden. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen, is je oortjes regelmatig schoonmaken. Elke week om precies te zijn. Dat lijkt vaak, maar als je dat regelmatig doet, gaat het ook erg snel. Maak eerst de buitenkant van de oortjes schoon met een doek en haal het vuil aan de binnenkant vervolgens weg met een tandenstoker en/of oorstokje. Voor extra hardnekkig vuil kan je wat alcohol aanbrengen op een oorstaafje en daarmee voorzichtig poetsen - zorg er wel voor dat je oortjes ook niet té nat worden.