OEPS. M&M-medewerkers vallen in vat vol chocolade: «Geluk dat ze geen brandwonden hebben opgelopen»

Voorzichtigheid op het werk is altijd geboden, want een arbeidsongeval is nu eenmaal snel gebeurd. Twee M&M-medewerkers kunnen ervan meespreken. Ze vielen in een vat vol hete chocolade toen ze een controle uitvoerden.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Het incident vond plaats in de Amerikaanse staat Pennsylvania. Collega’s probeerden met man en macht om de twee uit hun benarde positie te halen, maar moesten uiteindelijk de hulpdiensten bellen. Die sneden een stuk uit de onderkant van het vat waardoor het duo gered kon worden.

Veiligheidspak

De slachtoffers werden overgebracht naar het ziekenhuis, maar bleken ongedeerd. Melkchocolade wordt bij een temperatuur van rond 45°C gesmolten, wat net boven de veilige temperatuur ligt om een heet bad te nemen. Gelukkig hadden de arbeiders een veiligheidspak aan wat hen beschermde tegen brandwonden.

Boete

Uit onderzoek blijkt dat de arbeiders een toestemming hadden om in het vat te werken en waren ze niet voldoende op de hoogte van de veiligheidsvoorschriften. Het bedrijf moet nu een boete betalen van 13.500 euro.