OEPS. Richard Bransons raket ontploft: «Enorme teleurstelling»

Virgin Orbit, het ruimtevaartsbedrijf van de Britse Miljardair Richard Branson, lanceerde dinsdag de eerste raket vanaf Britse bodem. De primeur werd er snel één in mineur toen de raket in rook opging bij het terugkeren in de atmosfeer.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

De stunt had als doel aan investeerders te tonen wat Virgin Orbit allemaal in zijn mars heeft. Investeerders leken weinig overtuigd door het mislukte experiment en het aandeel zakte 200 miljoen dollar in de uren nadien.

Het ruimteschip droeg negen sattelieten met zich mee die ook alle negen verloren gingen. Virgin Orbit maakt gebruik van een onorthodoxe methode om raketten te lanceren. Eerst draagt een vliegtuig het ruimteschip tot 10 kilometer hoogte vanwaar de raket de ruimte in gestuurd wordt.

Teleurstelling

De volgers van het bedrijf leken in ieder geval meer te verwachten. De mislukking zorgt voor ophef op twitter. Deze man is bijvoorbeeld niet te spreken over de kwaliteit van de live stream die verslag deed van de lancering en noemt het gehele project een « grote teleurstelling.»