OMG. Trein op volle snelheid ramt truck geladen met auto’s (video)

In Thackerville, in de Amerikaanse staat Oklahoma, heeft een trein in volle vaart een vastgereden truck geladen met auto’s aangereden op een spoorwegovergang. Het incident vond plaats op vrijdag 15 oktober en werd gefilmd door een geschokte omstaander.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

De kleine vrachtwagen had zich met zijn zware vracht vastgereden op de spoorwegovergang. Op de beelden is te zien hoe de truckchauffeur de aanstormende trein met wijde gebaren aanmaant om vaart te minderen. Tevergeefs: met een luide knal boort de toeterende trein zich op volle snelheid in de truck. De indrukwekkende video toont hoe een terreinwagen, die de vrachtwagen vervoerde, weggeslingerd wordt door de impact.

Vijf gewonden

Op Facebook deelde de brandweer een update: van de 110 mensen op de trein liepen vijf passagiers verwondingen op door de klap. Vier gewonden werden naar het ziekenhuis overgebracht. De voorkant van de locomotief ontspoorde, waardoor de spoorweg licht beschadigd werd. De truckchauffeur en zijn hond waren geschokt maar bleven ongedeerd.