Ontslagen man overstelpt met jobaanbiedingen na DIT hilarisch promofilmpje voor zichzelf (video)

De genaamde Jay Beech had tot voor kort een marketingjob, tot hij ontslagen werd. Hij bleef niet bij de pakken zitten en besloot om zichzelf te verkopen aan potentiële werkgevers in een zelfgemaakt promofilmpje, dat hij postte op TikTok en Instagram. Nu wordt de man overstelpt met jobaanbiedingen.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

In zijn filmpje voert Beech promotie voor zichzelf als werknemer. Hij zingt op de tonen van Gloria Gaynors discoklassieker ‘I Will Survive’ over hoe hij dolgraag een nieuwe job wilt. Zijn filmpje ging al snel viraal en werd tot nu toe al zo’n 700.000 keer bekeken op TikTok.

Met het filmpje is Beech niet aan zijn proefstuk toe. Om aangenomen te worden op zijn vorige job deed hij hetzelfde. Maar het bedrijf kwam in financiële problemen terecht en moest een aantal mensen – onder wie dus Beech – aan de deur zetten. «Als je in de marketingafdeling werkt, ben je meestal als eerste het kind van de rekening», vertelt hij. «En dus maakte ik een nieuw filmpje, en amper twee dagen later werd ik overstelpt met jobaanbiedingen. Gisteren had ik zeven sollicitatiegespreken. Hopelijk heb ik snel een nieuwe job te pakken.»

Een nieuwe standaard

Met zijn promofilmpjes heeft hij naar eigen zeggen «een nieuwe standaard gezet» voor zichzelf. «Op het werk ben ik altijd volledig mezelf. Ik heb tatoeages, een grote rosse baard en een onorthodoxe kledingstijl. Ik wil dat niet moeten onderdrukken gedurende 40 uur per week. Die filmpjes zijn de ideale manier om werkgevers die dat niet willen aanvaarden, eruit te filteren. Met een traditioneel CV is zoiets niet mogelijk.»