Ophef over foto van verslaggeefster die zoontje aan leiband lijkt te hebben: «En dan?»

Een vakantiefoto van een Amerikaanse journaliste is viraal gegaan. Sommige mensen dachten dat haar kind aan de leiband hing. Dat lijkt alleen maar zo, maar zelfs al mocht het zo zijn, dan nog vindt de vrouw dat dat moet kunnen.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Michelle Owen deelde onlangs een foto van aan het strand met haar hond en zoontje van 21 maanden. De hond had ze aan de leiband, haar zoontje niet, maar het lijkt wel zo omdat ze een lint vastheeft. Op Twitter reageerden enkele mensen verontwaardigd. «Een kind aan de leiband. Meen je dat nu?», klinkt het.

Blindelings oordelen

De 31-jarige verslaggeefster bij Sky Sports maakte duidelijk dat haar zoontje niet aan de leiband hing, maar begrijpt de verontwaardiging daarover niet. «Mijn zoontje hangt niet aan de leiband. Dat is een lint waarmee hij graag speelt. Maar wat als hij wél aan de leiband zat? En dan? Sommige mensen doen hun kinderen een harnasje aan om te voorkomen dat ze weglopen. Er wordt hier zoveel geoordeeld zonder zelfs maar deftig te kijken», reageert ze.

Dezelfde mening

Heel wat mensen zijn het met haar eens. «Toen mijn zoontje nog klein was, hadden we een harnasje voor hem. Beter voorkomen dan genezen», «Ik zie het probleem niet. Het is jouw kind!», en «Wij hadden een soort van leiband voor onze peuters. Die gebruikten we vooral in de supermarkt of in een drukke straat. Je kan niet voorzichtig genoeg zijn. Voor je het weet, lopen ze weg», klinkt het onder meer in de reacties.